Раздел Помощ - Drakensang

Първи стъпки в играта

Избор на сървър

когато влезете в играта Drakensang чрез вашият Gamgos акаунт ще се появи прозорец, чрез който може да изберете сървър на който да играете. Може да изберете един от сървърите в който да играете. След като изберете сървър вие ще бъдете отведени в "авансцената" на играчите от където можете да започнете играта като изберете типа на героя с който ще играете, да поканите приятели които да играят с вас и също да закупите допълнителни андерманти за вашия герой.

Създаване на герой

Създаването на герой е лесен процес. След първото ви влизане в играта ще ви се появи екран от който можете да изберете типа на героя си, тук може да избирате между четирите типа герои от картинката по-горе, типа на тялото и прическа, дори типа на торса, а също и име на героя ви.
Когато кликнете с мишката върху всеки вид герой ще можете да прочетете описание на неговите способности - силни и и слаби страни, бойни възможности.

Първи стъпки в Drakensang Online

Играта е елементарна за изучаване ако отделите няколко минути запознавайки се интерфейса на играта преди да се втурнете да играете.

Движение – може да придвижвате героя си до определено място кликайки с левия бутон на мишката си върху земята или като задържите левия бутон на мишката и да придвижвате курсора в желаната от вас посока.

Бутони и управление – Има и кратки бутони за допълнителните менюта в играта.

Кратки бутони при игра:
 • 1-6 - Активират различните умения разположени в съответните слотове на уменията..
 • ЛБМ(ляв бутон на мишката)- Активира умение разположено в съответния слот.
 • ДБМ(десен бутон на мишката)– Активира уменията разположени в този слот.
 • TAB – Превключва между уменията.
Други кратки бутони:
 • I – Отваря инвентара.
 • C – Отваря прозореца на героя ви.
 • S – Отваря прозореца с уменията.
 • Q – Отваря прозореца с активните куестове.
 • T – Отваря прозореца за пазаруване.
 • M - Отваря картата на зоната.
 • CTRL+M – Увеличава картата на света.ю
 • SHIFT – Задържайки този бутон ще имате възможност героят ви да стои на едно място и да атакувате без да се движите, това е полезно при използване на предмети които имат определен обхват.
 • ENTER – Фокусира екрана ви върху чата. Отваря го ако е минимизиран.
 • Екшън бар – Централната част на интерфейса. Показва нивото на мана, текущия ви опит, обхвата на предметите и отваря чата ви.
Бутони на менюто:
 • Магазин - Пазаруване достъпно от всяко място.
 • Лог на куестовете - Показва всички активни куестове в момента.
 • Умения - Показва всички изучени умения и ъпгрейди до момента от героя ви.
 • Герой - Информативни данни за героя ви.
 • Инвентар - Показва активната екипировка и също тази в торбите за съхранение.
 • Опции - Позволява промяна на графиката и звуците.
 • Карта - Показва карта на зоната в която се намирате.
 • Социална - Ще бъде добавена скоро!
 • Поръчка на Андерманти - Отваря допълнителен прозорец чрез който може да пазарувате Андерманти за героя си.
 • Изход - Излизате от играта.
 • Docked - Разпъва игровия прозорец до запълване на десктопа ви..
 • Пълен екран - Разпъва игровия прозорец до запълване на целия ви екран.

Слот за есенции

Показва текущите ви запаси от есенции, които може да бъдат използвани чрез специалните ви умения. Неизползваеми са докато не завършите поне няколко нива и не отключите за първи път "Удар със светкавица" и други. Когато използвате тези умения ще консумирате и есенциите. След като есенциите ви свършат ще можете да ползвате само базовите си умения.

Куестове(мисии)

След като започнете играта ще ви посрещне Валери- тя ви назначава куестовете. При среща с нея тя ще има син ореол около главата си което означава, че има куест за вас, който трябва да изпълните.

Кликвайки на Валери с левия бутон на мишката си ще се отвори диалогов прозорец , избери куеста "Пътят на съдбата", това ще ви показва пълната информация за текущите ви задачи и наградите които ще получите при изпълнението им.

За да приключите "Пътя на съдбата" продължете по пътя и търсете Урда, тя също ще има син ореол около главата си, това означава че тя е финалната точка на задачата ви. Говорете с Урда и изберете "Пътя на съдбата" за да отворите диалоговия прозорец за приключване на куеста. Тук може да прочетете и какво Урда има да ви каже и да видите наградата си за изпълнената задача и да натиснете бутона "Приключи" за край на куеста.

През по-голяма част от времето, когато изпълнявате куестове, тази личност ще ви дава и допълнителни задачи, колкото повече задачи изпълнявате толкова повече приходи за вас.

И за хубавите неща.....БИТКАТА!

Преминавайки през началната зона, "Пътя на Пилигримите" вие ще имате достъп атаката по подразбиране на вашия тип герой - като например - Магически удар е основна атака за Магьосниците. След като пристигнете в първия град Гримсфорд, ще започнете да получавате достъп и до нови и по-усъвършенствани умения. Първоначално обаче ще можете да използвате чрез левия бутон на мишката само атаката по подразбиране на героят ви.
За да атакувате врагове или мобове наричани за кратко MMO, просто кликнете върху противника с левия бутон на мишката за да се прицелите и атакувате - например: Магьосниците ще спрат и ще стрелят, Драконовите рицари ще се приближат и ще атакуват с оръжието си. Задържайки левия бутон на мишката ще атакувате докато противника не умре.

Плячка

Като продължите да убивате противници всеки един от тях има шанс да ви донесе плячка, която след това да приберете. Просто кликнете с левия бутон на мишката си върху плячката, за да я приберете. Получената плячка ще намерите в инвентара си или автоматично екипирана върху героя ви.

Най-честа плячка са следните предмети: злато, андеманти, есенции, отвари, оръжия и брони. Предмети за изпълнение на куестове също могат да ви се паднат от плячка.

Ако мястото ви за съхранение на предмети е пълно няма да можете да прибирате повече плячка. Може да продадете част от плячката или да инвестирате в допълнителни слотове за предмети.

Използване на предмети

След като съберете или купите нов предмет, може след това да екипирате героя си в прозореца за инвентара. Двоен клик върху предмета или просто го провлачете до желаното място с мишката. Премахването на нежелана екипировка става по същия начин.

Смяна на зоните

За да достигнете друга зона кликнете на синята стрелка. На "Пътя на Пилигримите" има само един изход от зоната, който ви води до първия град Гримфорд.

На по-късен етап зоните са значително по-големи с многобройни места за посещение като други зони, градове и тъмници.

Градове

Градове са изцяло безопасни, тук може да купувате и продавате предмети, да изучавате нови умения или просто да си початите с други играчи.

Повечето търговци продават същите предмети които са достъпни от вашето меню за покупки, но те са полезни най-вече с това, че може да им продадете излишните ви предмети.

Ковачът е уникален, неговите предмети (оръжия и брони) могат да бъдат поръчани само при него и той е единствения търговец, който може да поправи екипировката ви.

Тъмници

За съжаление само тъмниците са зоните в които сте отделен от другите играчи. Когато влезете в тъмница тя е само за вас и е недостъпна за другите играчи, докато не я напуснете. Единствения начин да попаднете в тъмница с други играчи е, ако сте в група и заедно влезете там.
Тъмниците имат също и нива на трудност. С повишаване на нивото ви съответно и нивото на трудност в тъмницата се повишава.
Екипът ни Ви пожелава успех по "Пътя на Съдбата"!