Търсене

Раздел Помощ - March To Rome

Формация и Битка

Военните формации са много ефикасен начин да управлявате големи количества армия. Разбира се никой не ви спира да подредите армия от 50,000 единици, войник по войник, но смятаме, че в тези случаи ще намерите формациите за много удобни.

По този начин пестите много време, което бихте могли да ползвате за други, свързани с микро-мениджмънта, дейности.

 

Щурмова Формация

Основната цел на щурмовате формация е да разбие противниковите стени възможно най-бързо.

 Единиците, които нанасят най-много щети на стените са изнесени най-отпред.

 

Лека Формация

Идеята на Леката формация е да се справи с войските, разпределени извън замъка на противника. Машините не се разпределят, защото свалянето на стената не е приоритет в случая. Формацията е доста полезна, ако искате да разчистите армията на враг, срещу който смятате да пуснете атака с грабеж след това.

Може също да бъде ползвана докато войската ви се подготвя да завземе вражески замък. - в момента, в който противникът ви почне да изкарва армия от замъка, която да го защити, вие атакувате с бърза атака и разчиствате новодошлите подкрепления. Така гарантирате, че когато обсадата започне ще се биете само с войските зад стената (срещу която може предварително да сте пуснали обсада с щурмова формация).

 

Без значение, дали искате да ги ползвате с конкретна стратегическа мисъл или просто искате да спестите времето в редене на единици, формациите целят да направят живота ви по-лесен.

Успех на бойното поле