Търсене

Раздел Помощ - Supremacy 1914

Дипломация

Освен споменатите критерии за успех, друго нещо което е много важно за всеки Европейски лидер, който се стреми към власт и се бори срещу силите, които то тласкат надолу, са отношенията със съседите. Нужно е да познаваш врага си и да търсиш начини да създадеш здрави съюзи, ако искаш да се бориш за свободна и обединена Европа.

 

Зоната на Външните Работи в командния ви център е мястото, където се култивират тези взаимоотношения; от тук можете да изпращате съобщения до приятели и врагове, както и до тези, които все още се колебаят от коя страна да застанат, и да се опитате да ги убедите да сключат съюз с вас за взаимна военна или икономическа изгода.

 

  • Министерство на Външните Работи
  • Основна информация: Левият прозорец
  • Пет вида дипломатически взаимоотношения
  • Детайлна информация: Горният десен прозорец
  • Телеграфът

 

 

Министерство на Външните Работи

Министерството на Външните Работи е вашият команден център що се отнася до всички ваши дипломатически взаимоотношения. Той е разделен на три части:

Основна информация: Левият прозорец

 

В левия прозорец можете да откриете информация относно всички Европейски държави. Тук има таблица, в която са описани всичките Европейски водачи. По подразбиране те са подредени по своята позиця в Класацията на Силата в ЕД, като най-силната държава е най-отгоре.

 

До портрета на лидера можете да видите знамето на държавата, както и точките, които играчът е събрал през този рунд. Изображението до тях показва границите на областите, притежавани от тази държава и техния брой.

 

От дясната му страна се вижда малка иконка, която ви дава информация относно състоянието на играча: картинката на войник ви казва, че играчът е човек и че е активен в този рунд (това означава че е влизал в играта преди по-малко от пет дни). Малък компютър се появява до главата ако играчът стане неактивен поне от пет дни (истинският брой изминали дни, докато играчът бъде разпознат като неактивен може да бъде променен при създаването на рунда и следователно може да бъде различен в различните игри).

 

В този случай Изкуственият Интелект поема контрола над този акаунт и продължава да играе. Но бъдете внимателни: неактивното състояние на даден играч не означава, че земите му са лесна плячка! Изкуственият интелект продължава да управлява този акаунт, да прави ъпгрейди, бойни единици и всячески да защитава родината при опити тя да бъде превзета от врагове! Ако играчът се логне в играта след този период, състоянието ще бъде променено на „активно“; иконата се променя на „войник“ и остава така докато играчът не стане неактивен отново.

 

Иконка, на която има само компютър показва, че държавата е изцяло управлявана от компютъра. По-малките държави в Европа с по-малко от 12 провинции (всеки играч-човек започва с 12 провинции) не могат да бъдат управлявани от човешки играчи. Те действат точно като нациите, в които лидерът е станал неактивен и управлението е поето от ИИ.

 

Ако даден играч бъде наказан и изгонен от рунда се появява иконка със задраскана глава. Премиум опцията „Ваканция“ е обозначена като глава с палмово дърво.

 

Пликът за писмо обозначава статусът на вашите комуникации. Ако той е прозрачен, значи досега не е имало никаква комуникация между вас и съответната държава. Ако той е бял, това означава, че сте водили разговори с тях.

 

Иконите вдясно са също много важни. Горната показва вашето политическо отношение към съответната страна, а долната – нейното отношение към вас. Има пет различни състояния, от които можете да избирате (Война, Прекратяване на огъня/Ембарго, Мир, Право на преминаване, Споделена карта), които подробно ще обясним по-долу:

 

Пет Вида Дипломатически Взаимоотношения

Война

Продължението на дипломацията с други средства. При този дипломатически статус, всички армии на врага,които се доближат в стрелкови обхват ще бъдат атакувани автоматично. Не е възможна търговията между двете държави, както и взаимното участие в стоковите борси. Смята се въпрос на чест да се обяви война преди действителното начало на военните действия.

Прекратяване на огъня/Икономическо ембарго

По време на война, този статус ще означава прекратяване на огъня. В мирно време резултатът ще бъде ембарго върху търговията.

Прекратяване на огъня:
По време на военни действия това означава, че всички битки ще спрат веднага. Само вражеските армии, които навлизат в територията ан друг играч, ще бъдат обстрелвани. Няма да е възможна взаимната търговия на стоковите борси между двете страни.

Икономическо ембарго:
Това състояние се характеризира с икономически санкции без военна агресия. Ще бъдат атакувани единствено тези вражески армии, които навлизат в чужда територия. Няма да е възможна взаимната търговия на стоковите борси между двете страни.

Мир

Това е състояние на неутрални взаимоотношения. Пазарите са отворени за търговия между двете държави. Армиите на държавите в мирни взаимоотношения могат да се срещат на неутрална територия без да се атакуват една друга. Обаче, ако едната от двете въпросни армии се опита да навлезе в територията на другата държава, това ще се счита за военно действие и автоматично ще промени статуса на взаимоотношението между двете държави на Война.

Право на преминаване

Ако две нации са в един и същ съюз и се бият рамо до рамо на бойното поле, то в такива случай е задължително да се даде възможност за преминаване на партньора. Правейки това, армиите са способни да преминават през чуждата територия без да предизвикват войни. Това състояние на нещата може сериозно да намали разстоянието между отдалечените провинции и столицата през територията на други държави, и така да повиши бойния дух в провинцията. Възможна е търговията на стоковите борси.

Споделена карта

Най-високата степен на международно сътрудничество е да позволите на друга държава да получава всичката военна информация. Споделянето на картата позволява максимална степен на военно сътрудничество и представлява жест на доверие, тъй като неочаквана атака към другата страна става невъзможна. Всички армии ще бъдат ясно видими за партньора, армиите могат да се срещат една друга без да предизвикват война и също така е възможна търговията на стоковите борси.

 

 

 

Подробна информация: Горният десен прозорец

 

 

Ако изберете някоя държава в левия панел, ще получите по-подробна информация за нея в горния десен панел. Това включва: Името на лидера, населението по последни данни, средните стойности на бойния дух, името на столицата, числеността на армията (ако тази информация е достъпна), информация относно войните с други държави и карта, показваща актуалните граници на държавата. Също така тук можете да видите какви са взаимоотношенията ви с тази държава и да ги коригирате.

 

Иконата от лявата страна и горният плъзгач показват статуса, който сте избрали. Иконата отдясно и долния плъзгач показват статуса, който другата държава е избрала спрямо вас. Веднага щом преместите горния плъзгач, ще получите подробности относно всеки вид статус и промененият статус ще се отрази в левия панел.

 

За да направите търговско предложение е нужно да изберете „Направи оферта“ в долната част на дипломатическия прозорец. Можете да търгувате с пари, ресурси, политически отношения и дори провинции или военни единици. Също така това е мястото, от където можете да прекратите една война. За да направите това, започнете нова търговска оферта и изберете „Прекратяване на огъня“ в офертата и известието. Ако и двамата играчи са съгласни, всички бойни единици ще прекратят огъня.

 

Бележки:

 

  • Играчите, които са контролирани от ИИ не отвръщат единствено на офанзивните действия: ако им дадете право на преминаване, и те ще ви дадат същото след няколко дни. Същото важи и за мир: просто се погрижете да спрете военните действия за ден-два като зададете Мир в дипломатическия прозорец.
  •  
  • Елитният ИИ, който действа в златните рундове, функционира по по-различен начин. Той няма да бъде така лесно убеден да промени статуса на взаимоотношението си с вас. Тук нещата зависят до голяма степен от репутацията ви – ако тя е висока, ИИ с радост ще ви даде право на преминаване, но ако е ниска той може дори да ви обяви война.
  •  
  • Имайте предвив, че за разлика от ресурсите (които се прехвърлят директно след извършването на обмяната), пехотните единици, танковете и т.н. ще бъдат прехвърлени под ваше ръководство, но ще останат по местата си. Това може да е критично ако новите ви единици са далеч от провинциите ви или ако между държавата ви и тях има вражеска територия.

 

Телеграфът

 

 

Под детайлната информация за играчите можете да откриете телеграфа, който, в зависимост от избрания таб, показва всичката активност или само съобщенията или търговските оферти между вас и избрания играч. Ако изберете таб „съобщения“ ще откриете изпратените съобщения до вашия флаг от дясната страна и получените съобщения, подравнени до флага на другия играч от лявата страна. Можете да четете тези съобщения като кликате върху текста или да им отговорите, да ги препратите или изтриете, използвайки съответните бутони. След като сте избрали дадено съобщение можете да преминавате към други съобщения като използвате стрелките в горния десен ъгъл на текстовото поле.

Ако изберете таб „оферти“, ще бъдат показани всички оферти, които сте отправили към съответния играч или които той е отправил към вас. Можете да ги приемате, отказвате или триете, използвайки съответните бутони.